Nieuw beeldstabilisatiesysteem van Microsoft

Redactie 568 0
Microsoft heeft een nieuw beeldstabilisatiesysteem voor digitale fotocamera's ontwikkeld. Met behulp van sensoren detecteert het systeem bewegingen, waarna deze een algoritme gebruikt om de foto's te corrigeren.

De camerabewegingen worden gedurende de blootstelling van de beeldsensor gemeten, waarna de foto door een eerdergenoemd algoritme gecorrigeerd wordt. Het prototype van Microsoft maakt daarvoor gebruik van drie gyroscopen, een acceleratiesensor, een bluetoothmodule en een opensource-Arduino-controller. 


Verbetering

Het automatische anti-blursysteem werkt met de precisie van een pixel, waardoor Microsoft durft te stellen dat het systeem beter werkt dan iedere andere beeldstabilisatiemethode op dit moment beschikbaar. Tijdens de presentatie van het systeem, tijdens de SIGGRAPH 2010-conferentie in Los Angeles, was deze gekoppeld aan de onderzijde van een fullframe Canon 1Ds Mark III. De ontwikkelaars zien het systeem in de toekomst dan ook als accessoire voor bestaande camera's. 

Technologieën

Microsoft gaat nu de strijd aan met beeldstabilisatietechnologieën van onder andere Canon (IS), Sony (Optical SteadyShot), Nikon (VR), Sigma (OS) en Tamron (VC). Terwijl de techniek van Canon, Nikon, Sigma en Tamron ongeveer gelijk is – trillingen worden gecorrigeerd door middel van een contrabewegens element in de lens – beweegt bij Sony de sensor in de camera zelf, in plaats van een element in de lens.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie