Adobe Photoshop Elements 15

Nieuw: Adobe Photoshop Elements 15

Fabienne Keijzer 4261 1
De nieuwste versie van Adobe Photoshop Elements is gelanceerd. Adobe Photoshop Elements 15 zit boordevol nieuwe tools en features en heeft een paar aanpassingen gedaan aan tools die je kunt vinden in de voorgaande versie. We hebben de belangrijkste nieuwe functies voor je op een rijtje gezet.

Touchscreen en Smart Tags

Een van de belangrijkste nieuwe functies in Adobe Elements 15 is dat het nu mogelijk is om met een touchscreen te werken. Veel laptops en computers gebruiken deze techniek en voorheen was het niet mogelijk om het in Adobe Photoshop Elements te gebruiken. Een andere indrukwekkende nieuwe functie is Smart Tag. Door middel van deep learning algoritmes kan het programma elementen in foto’s herkennen en deze automatisch groeperen en labelen. Dit bespaart je een hoop tijd.

Gezichten bewerken

Het is nu mogelijk om snel en gemakkelijk gezichten te bewerken. Zo kun je een frons omtoveren tot een lach in een muisklik. Elements herkent de gezichtsuitdrukkingen een laat je deze met een paar simpele schuifjes veranderen. Het enige nadeel is dat de ‘revert’ functie meteen alle aanpassingen terugzet naar het origineel en je dus weer opnieuw kunt beginnen.

Adobe Photoshop Elements 15 portrait

Speed-Pan en letters

Met de functie Speed-Pan kun je het laten lijken alsof er beweging in een foto zit. Je selecteert daarbij een object dat stilstaat en vervolgens kun je de omgeving een ‘motion blur’ geven.
Ook nieuw in Photoshop Elements 15 is de mogelijkheid om foto’s gemakkelijk om te toveren tot letters.

Adobe Photoshop Elements 15Adobe Photoshop Elements 15

Prijs en beschikbaarheid

Adobe Photoshop Elements 15 is beschikbaar voor Windows en Mac. Het is mogelijk om het programma te gebruiken zonder je te moeten aanmelden voor de Adobe Creative Cloud. Dan kost het pakket 100 euro. Voor een upgrade betaal je €82,28. Kijk voor meer informatie op de website van Adobe.

Lees ook: Abobe Lightroom Mobile RAW update 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Anita van Vliet

Ik heb een vraag: kan ik Photoshop Elements 15 ook gebruiken zonder een volledige versie van Photoshop?
Op de site van Adobe lijkt het alsof ik eerst de volledige versie van Photoshop moet kopen van meer dan 400 euro. Dank alvast voor de reactie