Nieuw 35mm objectief van Samyang

Nieuw 35mm objectief van Samyang

Redactie DIGIFO... 2618 0
Zojuist is er een nieuw objectief van Samyang aangekondigd. Het 35mm f/1.2 ED AS UMC objectief is ontworpen voor mirrorless camera's met een aps-c sensor of een micro 4/3 sensor en is het tweede samyang objectief met deze hoge lichtsterkte.

Het nieuwe objectief is een handmatig scherp te stellen objectief met een vaste brandpuntsafstand van 35mm. Door de komst van dit objectief staat het aatal objectieven in de huidige lijn Samyang SCS lijn op veertien.

Samyang 35mmLees ook: Review Samyang 50mm f/1.2

Optische Know-how van Samyang

Het nieuwe objectief bestaat uit negen lenselementen in zeven groepen, waarvan er één een extra low dispersion element is en twee lensdelen asferisch zijn. Deze lenselementen moeten voor een geminimaliseerde hoeveelheid ongewenste lichtverstrooiing zorgen en garanderen dat de objectieven zowel in het centrum als in de hoeken een hoge resolutie leveren.

Om lensfouten als 'ghosting' en 'flaring' tegen te gaan is het objectief voorzien van Samyangs speciale Ultra Multi Coating. Het objectief beschikt over een negen-bladig diafragma dat voor een mooie bohek zorgt en bij volledige opening het onderwerp goed van de achtergrond moet scheiden. Het objectief beschikt niet over autofocus, maar kan wel al scherpe beelden leveren op slechts 38 centimeter afstand.

Prijs en beschikbaarheid

De Samyang 35mm f/1.2 ED AS UMS CS moet eind september of begin oktober in de winkels liggen en krijgt een adviesprijs van € 429,95. Voor meer informatie kan je kijken op de website van Samyang, of de website van importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie