Nicole Segers – Ontmoetingen langs de Bosporus

Julian 900 0
Fotografe Nicole Segers reist in 2007 naar de Bosporus, het gebied dat de grens tussen Europa en Azië markeert en dwars door Istanbul loopt. Ze fotografeert de tocht en de ontmoetingen tijdens deze bijzondere reis.

Segers neemt de veerpont die tussen de twee continenten vaart. Onderweg maakt ze een fotoserie die verslag doet van haar tocht tussen de twee oevers en van het leven in de stad die twee werelddelen met elkaar verbindt.

Ontmoetingen

Haar foto's zijn een aaneenschakeling van ontmoet­ingen, zowel op het dek van de veerpont als in de stad. Aan boord wordt thee gedronken, de krant gelezen en mijmerend uit het raam gestaard. Op het vasteland hangt de was te drogen, wordt vis aan de man gebracht en is te zien wat zich binnenskamers afspeelt: in de woonkamer, bij de kapper en in een provisorische kantine. Segers' fotoserie laat het contrast zien tussen de kortstondige en betrekkelijke rust tijdens de tocht op het water, tegenover de hectiek en levendigheid van de stad.

De serie is begin 2010 te zien in de Kunsthal Rotterdam. Eerder presenteerde de Kunsthal Segers' fotoserie "Het einde van Europa" (2004).

Foto's © Nicole Segers