Nice Clip: nooit meer je lensdop verliezen

daniellevangorkom 2605 4
Waar laat je de lensdop? Deze vraag hoef je niet meer te beantwoorden dankzij de Nice Clip. Fotograaf Zeke Kamm werd, net als velen, gek van zijn lensdop. Hij bedacht daarom een simpele manier om 'm op te bergen, zonder hem kwijt te raken.

De Nice Clip is een lichtgewicht, onopvallende clip die blijft kleven aan je lensdop. Daarna kun je hem op van alles vastclippen, bijvoorbeeld aan je riem, je jaszak of je shirt. Op deze manier raak je je lensdop nooit meer kwijt, wordt hij niet meer vies en laat je hem nergens meer achter, aldus de bedenker. De Nice Clip werkt met elke maat, stijl en merk lensdop.

Zeke Kamm bedacht de Nice Clip en zette zijn project op de Kickstarter. Op deze site kun je projecten laten financieren door giften. Kamm heeft inmiddels zijn doel om vierduizend dollar binnen te slepen behaald. Tot 3 november kun je zijn project nog steunen en alvast een clip in de wacht slepen.

afbeelding van daniellevangorkom

Daniëlle van Gorkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daniëlle

afbeelding van Henri

Wanneer Canon nou ook nog eens komt met bloemvormige zonnekappen die aan de frontzijde níet rond zijn maar recht, zodat je de lens op zijn zonnekap kunt neerzetten, hoef je eindelijk niet meer op zo'n spastische manier je objectieven te wisselen.....

afbeelding van Anonymous

hmmm... En dan je open bajonetzijde naar boven richten zodat alle stof en vuil daar in kan komen, dan maar spastisch wisselen. Bovendien, met een beetje ervaring is het geen kunst meer.

Ik vraag me vooral af wat dit idee praktischer maakt dan het 'gewoon in je zak steken'?

afbeelding van Peter Theekamp

Dergelijke middelen bestaan toch al langer?
Lenskapjes worden ook vaak van een oogje voorzien, zodat je hem met een touwtje aan je objectief vast kunt maken.

afbeelding van damaster

Ik denk dat je 'm juist makkelijker kwijt raakt door zo'n clip.
Het kleefband laat los, of je tikt 'm van je pet, riem, fototas zonder dat je er erg in hebt.
Ik stop lenscaps altijd op dezelfde plek weg, dan hoef je niet te zoeken en de kans om 'm kwijt te raken is kleiner. Garanties heb je natuurlijk nooit.