New York Times zet iPhone-foto's op voorpagina

Redactie 1142 0
De foto op de voorpagina van een grote krant is altijd belangrijk. Een beeldredactie gaat dan ook niet over één nacht ijs. Weloverwogen heeft die van de New York Times gisteren ervoor gekozen om de iPhone-foto's van staffotograaf Damon Winter voorop te zetten.

Foto's gemaakt met een iPhone op de voorpagina van een krant zijn uitzonderlijk. Toch koos de New York Times ervoor om de oorlogfoto's van staffotograaf Damon Winter zo'n prominente plaats te geven. Het enige dat hij met zijn iPhone-foto's had gedaan, was ze bewerken met de Hipstamatic-app om ze een 'Polaroid'-uitstraling te geven. 


Foto © Damon Winter / New York Times

iPhone

“Fotograferen met een iPhone voelt natuurlijk en minder opdringerig”, legt Damon uit op de LENS-blog, waar de hele serie te zien is. “En de soldaten nemen vaak foto's van elkaar met hun telefoon, dus waren ze relaxter dan wanneer ik mijn normale camera mee heb.” Damon kwam er dan ook al snel achter dat zijn iPhone een effectieve manier zou zijn om de dagelijkse werkzaamheden van de 'First Battalion, 87th Infantry of the 10th Mountain Division' in Noord-Afghanistan vast te leggen.

New York Times

Zelfs terwijl hij met zijn Canon EOS 5D Mark II tussen de vuurgevechten aan het filmen was, pakte Damon zijn iPhone om een paar foto's te maken. Door het gebruik van de Hipstamatic-app moest hij steeds tien seconden wachten tussen het maken van de foto's, waardoor iedere foto telde. Het resultaat was voor de beeldredactie van de New York Times in ieder geval voorpagina waardig.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie