New York Public Library komt met nieuwe database

New York Public Library komt met nieuwe database

Nadja Geskus 1067 0
De openbare bibliotheek van New York heeft de Identities Catalog Photographers' (PIC) gelanceerd, een verzameling van de biografische gegevens van meer dan 115.000 fotografen, studio's, producenten, handelaars en anderen die betrokken zijn bij de productie van foto's.

Een erg handig hulpmiddel voor iedereen die bezig is met fotografie-gerelateerd onderzoek of gewoon geïnteresseerd is in het verkennen van de geschiedenis. En het mooie is: alle gegevens en de code zijn vrij te gebruiken.

Elk individueel profiel heeft een naam, nationaliteit, data, relevante locaties en bronvermelding. Naast het zoeken naar een bepaalde kunstenaar, kun je ook zoeken op studio's of organisaties. Het is een hoop informatie die je kunt filteren, afbakenen of kunt verkennen en je resultaten kun je delen of exporteren. Zoek bijvoorbeeld eens naar vrouwelijke fotografen met studio's in bepaalde landen, leer over eerste fotografen ter wereld en vind fotografen in de meest onwaarschijnlijke plaatsen.

Feedback

PIC heeft een hoop informatie, maar soms is de informatie incorrect of ontbreekt er nog informatie. De New York Public Library vraagt mensen om hen te informeren als zij de informatie kunnen aanvullen.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja