Nepbloed in fotografie + recept

Nepbloed in fotografie + recept

Nadja Geskus 623 0
Bij film en fotografie wordt al jaren lang nepbloed gebruikt. Maar hoe creëer je nou de perfecte substantie? Deze korte video laat je de geschiedenis van nepbloed zien! En het leuke is dat je er ook nog eens een mooi recept voor nepbloed bij krijgt, er zit wel echter wat risico aan verbonden.

Nep bloed

Hoewel nepbloed tegenwoordig vaak digitaal gemaakt wordt, werd het tijdenlang voor de grootste films gecreëerd op de set. Maar het duurde even voordat ze een goed recept hadden gevonden. Zo werd er bijvoorbeeld voor zwart/wit films chocoladesiroop gebruikt. Later vond de legendarische make-up artiest Dick Smith een perfecte combinatie. Het enige nadeel? Het was zo giftig als maar zijn kon, dus je mocht het echt niet binnen krijgen. Deze video van Great Big Story laat de bijzondere geschiedenis van nepbloed zien. Leuk om eens te bekijken!

 

 

Recept

Het recept van de legendarische Dick Smith, wie werkte voor films als The Godfather en The Exorcist, zou je zelf ook kunnen maken. Let wel, het is zeer giftig bij inname, en zelfs al bij contact met ogen, niet iets wat je te pas en te onpas kunt gaan gebruiken dus. Wanneer je het toch wilt maken maar een niet giftige variant wilt hebben, vervang de Kodak Photo-Flo dan voor bijvoorbeeld iets van crème.

Benodigdheden:
- 1 liter witte maissiroop
- 1 afgestreken theelepen methylparaben
- 50 gram rode kleurstof (van Ehler)
- 5 theelepels gele kleurstof (van Ehler)
- 50 gram Kodak Photo-Flo

Fotograferen met nep bloed

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja