Negen fotoboeken bij Best Verzorgde Boeken 2011

sanne 2233 2
Jaarlijks worden de Best Verzorgde Boeken geselecteerd door een vakkundige jury. Ook dit jaar kregen dertig boeken erkenning en waardering voor de uitvoering. Van deze boeken zijn er negen fotoboeken.

Het aantal fotoboeken dat bij de selectie Best Verzorgde Boeken zit, is weer toegenomen. Vorig jaar waren het er nog zeven, het jaar daarvoor vijf. Met een mooi aantal van negen fotoboeken mogen we dus zeker tevreden zijn.

De negen geselecteerde boeken zijn van Vincent Mentzel, Paul Kooiker, Hans Bol, Aglaia Konrad, Heidi de Gier, Pieter van den Boogert, Valerio Spada, Yee Ling Tang en Schilte & Portielje.

De jury van dit jaar bestond uit Jan de Boer (Studio Jan de Boer, Amsterdam), Frederike Huygen (designhistoricus, Amsterdam), Fokko Tamminga (Drukkerij ANDO, Den Haag) en Astrid Vorstermans (Valiz boek- en culturele projecten, Amsterdam). Zij kregen de taak de 338 inzendingen te beoordelen. 

De complete selectie Best Verzorgde Boeken 2011 vormt de Nederlandse inzending naar de internationale boekjurering Schönste Bücher aus aller Welt In Leipzig. De uitslag van deze jurering wordt vrijdag 24 februari verwacht. De volledige lijst Best Verzorgde Boeken 2011 is op de website te bekijken.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Schilte & Portielje

Zouden jullie a.u.b. onze naam goed willen schrijven in het artikel Best verzorgde boeken Schilte & Portielje

afbeelding van jesse kraal

Aangepast, sorry! Nog gefeliciteerd natuurlijk, prachtig werk!