Neem de Olympus FE-240 liever niet mee naar buiten

Redactie 448 0
Compactcamera's kunnen aardig meekomen in de kwaliteitsrace. Een gemiddeld compact toestel schiet knappe platen. Sommige modellen vallen toch behoorlijk tegen. Bijvoorbeeld als je in het buitenlicht helemaal niets kan zien op het display.

De Olympus FE-240 is een van de kleinste cameraatjes die ooit ons testlab werden ingereden. Desondanks laat het toestel zich niet slecht bedienen. De menu's zijn misschien iets minder intuïtief dan bij de Canon Ixus 70, maar klagen hoor je de redactie allerminst.

Van de flitser moet je nooit veel verwachten, maar toch kan de FE-240 zich daarmee redelijk staande houden. Het echte probleem

SPECS KORT

Resolutie: 7,1 megapixels
Optische zoom: 38 - 190 mm (5x)
Opslag: SD(HC)

Uitgebreide specificaties >>>


komt pas als je naar buiten gaat. De FE-240 was het eerste toestel in ons testlab dat zich op een zonnige dag mocht verheugen, al was het nog een fletse lentezon.

Scheef en onscherp
Hoe de redactie ook zijn best deed, alle oogkracht moest worden aangewend om maar iets op het lcd te kunnen zien. Foto's werden scheef en onscherp, want het testteam had af en toe geen flauw idee wat het nu exact aan het fotograferen was. Zelfs bij voldoende zicht (met de hand boven het scherm of de rug ter afscherming van de zon) kreeg de redactie soms fletse foto's. Keurig stilstaande, donkerharige honden op het strand werden bovendien soms nog onscherp. Mensen die van een golfbreker afwandelden idem dito.

Geen aanrader en dat is jammer van de zeer aardige zoomlens (5x optisch)

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie