Nederlandse winnaar Sony World Photography Award bekend

Nederlandse winnaar Sony World Photography Award bekend

Redactie DIGIFO... 1233 0
Zojuist heeft Sony de Nederlandse winnaar bekend gemaakt van de Sony World Photography Awards 2016. De eerste prijs ging naar de Amsterdamse architect Max van Son voor zijn foto 'Late Afternoon Fight'.

De winnende foto zal deel uitmaken van de Sony World Photography Awards-tentoonstelling in het Londense Somerset House van 22 april tot 8 mei en gepubliceerd worden in het jaarlijkse Sony World Photography Awards boek. Tijdens de tentoonstelling zullen alle internationale winnaars te bezichtigen zijn en wordt de shortlist in de categorieën Professional, Open en Youth getoond.

Winnende foto Sony World Photography Award Max van Son© Max van Son. 'Late Afternoon Fight'. Winnende foto Sony World Photography Awards Nederland. 

Reactie

Max van Son vertelt over de winnende foto: "Ik heb deze foto in de zomer van 2015 in de duinen van Noord-Holland genomen. Ik was al de hele middag aan het fotograferen toen ik opeens het geluid van vechtende vossen in de bosjes hoorde. Ik ging voorzichtig op het geluid af en zag twee vossen in gevecht, vlak voor zonsondergang. Op een gegeven moment viel het zonlicht heel mooi in de wijd geopende bekken van de twee vossen. Dat was het juiste moment om een aantal foto's te maken.”

Max van Son is erg blij met het winnen van deze award: “Ik vind het fantastisch om te horen dat ik de winnaar ben van de nationale prijs! En het feit dat het gaat om een foto in de categorie 'Nature & Wildlife' is extra motiverend voor me. Natuurfotografie geeft me een goed gevoel van balans in verhouding tot architectuur. Ik voel me nu extra geïnspireerd om in deze categorie te blijven werken.”

Max van Son heeft niet alleen de eerste plaats in de wacht gesleept, hij won ook de derde plek met zijn foto getiteld 'Roll Over'. De tweede plek ging naar Carina Dumais voor haar foto getiteld ‘Fun at City Beach on the quay’

Tweede plaats sony world photography award Carina Dumais© Carina Dumais. ‘Fun at City Beach on the quay’. Tweede plaats Sony World Photo Awards Nederland

Derde plaats sony world photography award Max van Son© Max van Son 'Rolling Over'. Derde plaats Sony World Photo Awards Nederland

Max is geen onbekende van DIGIFOTO Pro, zo stond hij eerder in de rubriek 'Exposure' op onze website.

De Sony World Photography Award is 's werelds grootste fotografiewedstrijd en werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd door de World Photography Organisation. Deze organisatie is een mondiaal instituut dat fotografie als kunstvorm wil promoten en tot een hoger niveau wil tillen.

Zelf meedoen?

Wil je zelf volgende jaar ook meedoen met de grootste fotografiewedstrijd ter wereld, dan kun je vanaf 1 juni 2017 je foto's inzenden. Voor de winnaars van andere landen en meer informatie over de wedstrijd kan je kijken op de website van de World Photo Organisation.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie