Nederlandse winnaar bij SWPA 2010 amateurklasse

Julian 510 0
Sony heeft de winnaars van de amateurklasse in de Wold Photography Awards 2010 bekendgemaakt. Drie Nederlanders waren genomineerd, Richard Brocken is in de categorie portret als winnaar geëindigd.

Sony heeft negen winnaars aangewezen, voor elke categorie één. Richard Brocken komt als winnaar uit de bus in de categorie ‘portret’, met onderstaande foto van zijn dochter Eva. Uit de negen categoriewinnaars kiest de jury op 22 april een ‘overall’ winnaar, deze krijgt de titel ‘Amateur Photographer of the Year’, 5000 dollar prijzengeld en een Sony camera-uitrusting.

De winnende foto’s worden geëxposeerd tijdens het World Photography Festival in Cannes van 22 tot 27 april 2010. Ook komen de foto’s terecht in het Sony World Photography Award Winners’ Book en gaan ze mee de wereld over in een rondreizende expositie.

Het werk van Richard Brocken viel eerder in de prijzen bij DIGIFOTO Pro. Bij de  fotowedstrijd in samenwerking met mediapartner DutchPhotoZone.com sleepte hij de hoofdprijs in de wacht. Zijn werk was vervolgens te zien in de rubriek Exposure, in DIGIFOTO Pro editie 1.2009.

Foto © Richard Brocken