Yvonne Snitjes was sinds vrijdag vermist

Nederlandse vrouw opgepakt in Libië wegens maken foto

Redactie DIGIFO... 689 0
Afgelopen vrijdag is de Nederlandse Yvonne Snitjes opgepakt in Libië nadat ze foto's en video's maakte van ongeregeldheden in de hoofdstad van het Noord-Afrikaanse land. Sinds vrijdag was er niets meer van Snitjes vernomen, tot grote zorgen van vrienden en familie, en vandaag heeft het ministerie van Buitelandse Zaken laten weten dat ze is gearresteerd.

Vrijdagavond schreeft Snitjes een bericht op facebook dat er gevechten plaatsvonden in de buurt van haar woning en opperde ze een vreedzame protestactie te organiseren. Hierna bleef het lang stil rond Snitjes, tot vanmorgen, wanneer Yaseen Ibrahim ElKanuni een bericht plaatste op facebook waarin hij schreef Yvonne terecht is en wordt ondervraagd. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit bericht bevestigd en laat weten dat de aanleiding voor de arrestatie het maken van beelden van ongeregeldheden was.

Lees ook: Opmerkelijk nieuws: Zwitsers dorp verbiedt fotografie

Snitjes in Libië

De 48-jarige Yvonne Snitjes vertrok in 2011 voor het eerst naar Libië om als noodhulpcoördinator te werken voor het Rode Kruis. In deze tijd raakte ze gefascineerd door dit land en in 2013 besloot ze haar huis in Nederland te verkopen en een educatief centrum in dit Noord-Afrikaanse land op te zetten.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie