Nederlandse prijswinnaars bij World Press Photo

Redactie 1698 0
Naast hoofdprijswinnares Jodi Bieber zijn er natuurlijk nog meer winnaars bij de World Press Photo. Onder hen drie Nederlanders: Chris Keulen, Martin Roemers en Joost van den Broek. Ze winnen prijzen in verschillende categorieën.

In de categorie 'sportreportages' wint Chris Keulen de derde prijs. Hij doet dit met een serie over wielrenners in het Afrikaanse land Eritrea. 'Tour of Eritrea' toont de interesse van een Afrikaans land in de wielersport en de moeilijke weg die de renners moeten bewandelen.

Foto © Chris Keulen

Martin Roemers

Martin Roemers gaat er in de categorie 'dagelijks leven' met zijn serie 'Metropolis' met de eerste prijs vandoor. De serie werd vorig jaar door Daylight-jurylid Jamie Wellford (senior international photo editor van Newsweek Magazine) gekozen en eveneens onderscheiden.

Foto © Martin Roemers / Metropolis, Calcutta, india

Joost van den Broek

Tot slot valt ook Joost van den Broek in de prijzen. Met zijn portret van de Russische kadet Kirill Lewerski eindigt hij in de categorie 'portretten' achter hoofdprijswinnares Jodi Bieber. Hij maakte het portret tijdens Sail 2010, voor de Volkskrant.

Foto © Joost van den Broek

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie