Nederlander is nieuwe CEO van Hasselblad

Nederlandse oud-topman van Gucci, Prada en Bulgari is Hasselblad's nieuwe CEO

Julian 2687 0
Perry Oosting is aangesteld als de nieuwe CEO van Hasselblad. De Nederlander was eerder werkzaam als CEO van Vertu, een fabrikant van peperdure luxe smartphones. Daarvoor bekleedde Oosting belangrijke posities bij Gucci, Prada en Bulgari.

Begin 2014 vond er bij de top van Hasselblad een wisseling van de wacht plaats. Dr Larry Hansen werd vervangen als CEO door Ian Rawcliffe. Naar nu blijkt ging het om een tijdelijke aanstelling, want Hasselblad heeft een nieuwe CEO aangewezen. Nederlander Perry Oosting is vanaf nu de nieuwe man aan het roer. 'Rawcliffe heeft zijn taak als interim-CEO voltooid', aldus het persbericht.

Perry Oosting
Perry Oosting, de nieuwe CEO van Hasselblad

Vertu, Gucci, Prada en Bulgari

Oosting was sinds eind 2013 al lid van de raad van commissarissen bij Hasselblad. De nieuwe CEO heeft veel ervaring met luxe goederen: van 2009 tot 2013 was hij CEO en President van Vertu, een merk dat peperdure smartphones. Vorig jaar introduceerde Vertu bijvoorbeeld een Android-smartphone die 21.900 dollar kost.

In de periode van 1989 tot 2008 bekleedde Perry Oosting belangrijke functies bij andere luxemerken. Zo was hij wereldwijd commercieel directeur bij Gucci en managing director bij Prada en Bulgari.

Het profiel van Oosting past goed bij de weg die Hasselblad in 2009 is ingeslagen met de komst van de Lunar en Stellar. Deze camera's, gebaseerd op hardware van Sony, worden verkocht als prijzige luxeartikelen. Gezien de aanstelling van Oosting lijkt het er op dat Hasselblad op dezelfde weg verder wil gaan en we in de toekomst meer exclusieve luxe camera's te zien krijgen.

Update (juni 2015): Perry Oosting heeft bekendgemaakt dat Hasselblad stopt met het ombouwen van Sony-camera's. Het merk zal zich weer gaan richten op kernwaarden als design, optische kwaliteit en intuïtieve bediening. Daarnaast wil de camerafabrikant nieuwe markten bereiken. De weg lijkt daarmee open te staan voor nieuwe camerasystemen.

Hasselblad Lunar