Nederlandse fotografie op World Expo Shanghai

Julian 721 0
Op de wereldtentoonstelling in Shanghai is sinds afgelopen weekend de serie QUICKSCAN NL te zien. De expositie toont de actuele ontwikkelingen in de Nederlanse fotografie en was eerder te zien in Rotterdam.

QUICKSCAN NL in Shanghai toont de nieuwste fotoserie van Anouk Kruithof Becoming Blue, alle tot nu toe verschenen uitgaven van Club Donny, de grootformaat foto’s van Melanie Bonajo’s serie Furniture Bondage, de serie Phantom City van Kim Bouvy als projectie, een dia-installatie van Wytske van Keulen en een selectie uit Kim Boske’s serie Mapping.

De expositie is van 17 juli t/m 7 augustus 2010 te zien in Shanghai. QUICKSCAN NL is gebaseerd op QUICKSCAN NL#01 een nieuwe tentoonstellingsreeks waarin het Nederlands Fotomuseum de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie onderzoekt. Deze was voorjaar 2010 te zien in het museum in Rotterdam.

Wereldtentoonstelling

In mei 2010 opende de Wereld Expo 2010 in Shanghai. Met 189 deelnemende landen is het de grootste wereldtentoonstelling ooit gehouden.  In het Dutch Culture Centre is zullen van maart tot september 2010 concerten, tentoonstellingen, lezingen, presentaties, discussies, master­classes, film- en documentairevertoningen een beeld geven van de rijkdom en diversiteit van de Nederlandse cultuur. Alle bezienswaardigheden zijn gratis.

Foto's © Nederlands Fotomuseum