Nederlandse fotografen genomineerd voor de Sony World Photography Awards 2016

Nederlandse fotografen genomineerd voor de Sony World Photography Awards 2016

Senta Bemelman 1982 0
De nominaties voor de Sony World Photography Awards 2016 zijn bekend. In totaal zijn er 270 fotografen genomineerd, ze zijn afkomstig uit zestig verschillende landen. Dit jaar zijn vier Nederlandse fotografen kanshebbers, namelijk Yvonne Brandwijk, Simone da Lima, Max van Son en Marielle Van Uitert. De winnaars van de Sony World Photography Awards 2016 worden op 21 april bekendgemaakt.

In de professionals-competitie zijn in de volgende categorieën vier Nederlandse fotografen genomineerd:

Eerlijk: Yvonne Brandwijk


Foto © Yvonne Brandwijk

Stilleven: Simone da Lima


Foto © Simone da Lima

Contemporary issues: Marielle Van Uitert


Foto © Marielle Van Uitert

In de Open-competitie is Max van Son genomineerd in de categorie Architectuur. 


Foto © Max van Son

Jury

Jurylid Dominique Green is ontroerd door de passie en het doorzettingsvermogen van de deelnemende fotografen. De volledige jury bestaat uit twaalf leden.

Record aantal inzendingen

De fotowedstrijd, georganiseerd door de World Photography Organisation, heeft met 230.103 ingezonden foto’s een record behaald. Dit aantal is 33 procent hoger dan het voorgaande jaar. De deelnemers komen uit 186 landen. De Sony World Photography Awards vindt voor de negende keer plaats. In 2015 won John Moore de grote prijs. De deelnemende fotografen strijden voor een prijs ter waarde van 30.000 dollar. Naast het geldbedrag krijgen de winnaars in elke categorie ook de nieuwste Sony uitrusting.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een gala-avond in Londen op 21 april. Het werk van de fotografen zal ook in Londen te zien zijn als onderdeel van de Sony World Photography Awards 2016-tentoonstelling in april en mei en wordt bovendien gepubliceerd in het Sony World Photography Awards-boek, editie 2016.

De volledige shortlist kun je hier bekijken.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta