Nederlandse fotograaf siert cover Snoecks 2011

Redactie 1665 0
Een fotograaf prijkt natuurlijk niet zelf op een cover, maar één van zijn foto's wel. De Nederlandse mode- en glamourfotograaf Nicolaas de Bruin had de eer de voorkant van Snoecks 2011 in te vullen en deed dat – in stijl – met een schaarsgeklede dame.

Hoewel De Bruin tien jaar geleden naar New York vertrok om carriére te maken als fotomodel, eindigde hij uit eindelijk toch achter de camera. Nu runt hij samen met zijn vrouw een succesvolle fotostudio in Hollywood, alwaar hij modellen fotografeert voor (inter)nationale mannen- en modebladen.

Snoecks

Het Belgische Snoecks in een dik 550 pagina's tellend tijdschrift dat één keer per jaar, in oktober, uitkomt. De focus ligt op nieuwe, internationale ontwikkelingen in de kunst, fotografie en literatuur. Zo heeft het in in de jaren twintig opgerichte tijdschrift eerder aandacht besteed aan Anton Corbijn. Fotografie is sinds de jaren zeventig een belangrijkere rol gaan spelen voor het tijdschrift. 

Editie 2011

In deze editie is onder meer ruimte voor een fotoreeks van Arabische raspaarden, luchende haaien en net uit het ei brekende schildpadden en vogels. Ook staan er in het blad fotoreportages over de bewoners van de oevers van de Congorivier, de contrasten van Napels en de conflicten in Liberia en Israël. Dit alles naast een fotoserie van Iago Corazza over primitieve stammen in Papoea Nieuw Guinea en eentje van Magnum-fotograaf Christopher Anderson over Venezuela.

Foto's © Nicolaas de Bruin / Snoecks 2011

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie