Een dief heeft toegang tot al je persoonlijke bestanden

Nederlandse filmstudent maakt documentaire over gestolen telefoon

Fabienne Keijzer 783 0
Wat gebeurt er eigenlijk met een gestolen telefoon? Wat voor personen stelen telefoons en waar komen ze terecht? Toen de telefoon van filmstudent Anthony van der Meer werd gestolen had hij een onderwerp voor zijn afstudeerproject, de korte film ‘Find my Phone.’

Documentaire Find my Phone 

Er wordt in Nederland iedere week 300 keer aangifte gedaan van een gestolen smartphone. En dat zijn slechts de mensen die de moeite nemen om naar de politie te gaan. Wat gebeurt er met zo’n gestolen telefoon? En wat voor personen doen dat? Naast het feit dat je dan een dure gadget kwijt bent, heeft een onbekende persoon ook nog eens toegang tot al je bestanden. Wat doet een dief daarmee? Toen de telefoon van filmstudent Anthony van der Meer werd gestolen wilde hij een antwoord op die vragen. Hij besloot een film te maken. Zijn telefoon was niet meer terug te vinden, dus hij kocht een nieuwe telefoon die hij liet stelen. Met behulp van een simpel te installeren spionageprogramma kon hij de telefoon volgen. Een spannend kijkje in de wereld van gestolen telefoons.

Anthony van der Meer 

De film is het afstudeerproject van Anthony van der Meer. Hij studeerde aan de Willem de Kooning Academie. In zijn werk maakt de jonge regisseur graag gebruik van technologie om zijn verhalen te vertellen. Hij heeft zich dan ook verdiept in software en hardware ontwikkeling, hacking en privacy. Neem voor meer werk van Anthony een kijkje op zijn website.

Lees ook: Vind je gestolen camera terug met behulp van exif-data

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne