Nederlandse en Vlaamse natuur in Lowlands Photo Contest 2015

Eveline Meijer 2348 0
In Nederland en België is er behoorlijk wat talent binnen de natuurfotografie te vinden. En precies om die reden organiseert de natuurvereniging Landschap vwz de Lowlands Photo Contest tijdens het Lowlands Photo Festival.

De Lowlands Photo Contest moet de toonaangevende natuurfotografiewedstrijd van Nederland en België worden, zo laat de organisatie weten. Daarmee moet de wedstrijd te vergelijken zijn met buitenlandse varianten, maar er wordt slechts gefocust op de natuur en natuurfotografie van Nederland en België.

Wedstrijd

Belangrijkste van deze wedstrijd is dus dat het draait om de natuur uit Nederland en België. Binnen de wedstrijd zijn er tien categorieën waar je aan mee kunt doen, met maximaal vijf beelden per categorie. Denk aan landschappen, vogels, zoogdieren, abstract en het thema van dit jaar: wildernis in de Lage Landen. Inzenden kan tot 11 november.

De prijzen van de wedstrijd worden op 12 december uitgereikt tijdens het Lowlands Photo Festival. De winnaars worden gekozen door een vakjury bestaande uit Theo Bosboom, Bart Heirweg, Bob Luijks, Ingrid Vekemans, Johan van de Watering, David Pattyn, Filip van Boven, Jan van der Greef en Jeffrey Van Daele.

Voor meer informatie over de Lowlands Photo Contest kijk je op de website van Landschap vwz.