Nederlands succes bij de Smithsonian Photo Contest

Nederlands succes bij de Smithsonian Photo Contest

Redactie DIGIFO... 1340 0
De Nederlandse fotografe Alice van Kempen is gisteren in de prijzen gevallen bij de Smithsonian Photo Contest. Met haar foto 'Orient Express' ging Van Kampen er met de 'Readers Choice Award' mee vandoor.

Op de foto zien we haar hond Claire in een verlaten trein. De foto maakt deel uit van een serie genaamd 'Leave Only Pawprints: Urbex Adventures With My Bull Terrier Claire'.Alice van Kempen© Alice van Kempen, winnaar in de categorie 'Readers Choice'

De hoofdprijs ging naar Albert Ivan Damanik uit Indonesië voor zijn foto van een aswolk na een vulkaanuitbarsting in Indonesië. De overige winnaars waren Lauren Pond in de categorie 'The American Experience', Hidetoshi Ogata in de categorie 'Wildlife', Tamina-Florentine Zuch in de categorie 'Travel', Tihomir Trichkov in de categorie 'Sustainable Travel, Benedetta Ristori in de categorie 'People', Radim Schreiber in de categorie 'Altered Images en Jian Wang in de categorie 'Mobile'.

Albert Ivan Damanik© Albert Ivan Damanik, winnaar van de hoofdprijsLaura Pond© Laura Pond, winnaar in de categorie 'The American Experience'Hidetoshi Ogata© Hidetoshi Otaga, winnaar in de categorie 'Wildlife'Tamina-Florentine Zuch © Tamina-Florentine Zuch, winnaar in de categorie 'Travel'Tihomir Trichkov © Tihomir Trichkov, winnaar in de categorie 'Sustainable Travel'Benedetta Ristori © Benedetta Ristori , winnaar in de categorie 'People'Radim Schreiber © Radim Schreiber, winnaar in de categorie 'Altered Images'Jian Wang © Jian Wang , winnaar in de categorie 'Mobile'

Smithsonian

Het Smithsonian is het nationale onderzoeks- en onderwijsinstituut van de Verenigde Staten. Elk jaar organiseert het Smithsonian een internationale fotowedstrijd, waar dit jaar maar liefst 46.000 inzendingen binnenkwamen van fotografen uit 168 verschillende landen. Voor meer informatie over het Smithsonian en de wedstrijd kun je deze website bezoeken. Mocht je zelf mee willen doen, dan kan je vanaf vandaag je foto's insturen via deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie