Nederlands naakt te zien op Photo LA

Redactie 2994 0
De Amsterdamse Kahmann Gallery is de enige Nederlandse galerie die aanwezig is op Photo LA. Zij presenteren daar 'Dutch Nudes' gemaakt door verschillende Nederlandse fotografen. De grootste fotografiebeurs van de Verenigde Staten begon gisteren en duurt nog tot maandag.

Dit jaar viert Photo LA haar twintigjarige bestaan. De Kahmann Gallery is de enige Nederlandse galerie aanwezig om dit jubileum te vieren. Tussen de internationale top van de fotografie presenteert de Amsterdamse galerie een selectie van 'Dutch Nudes'.

Naaktfoto's

De serie bevat zowel vintage als hedendaags werk van onder andere Sanne Sannes, Fieret, Ed van der Elsken, Rutger ten Broeke, Machiel Botman, Schilte & Portielje, Willem Diepraam en Barry Kornbluh. Kahmann beschrijft de serie zelf als 'exclusief en gewaagd; voornamelijk vintage, zwart-wit naakfoto's gemaakt door bekende Nederlandse fotografen.'

Carla van de Puttelaar

Naast de Kahmann Gallery is er echter nog wel één Nederlander aanwezig op Photo LA: Carla van de Puttelaar. Haar werk hangt in de stand van de Amerikaanse fotoboekhandel Photo-Eye. Photo LA is gisteren begonnen en duurt nog tot maandag.

Foto © Rutger ten Broeke

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie