Nederlands Fotomuseum trok 565.000 bezoekers

Redactie 860 0
Het Nederlands Fotomuseum behaalde in 2010 een bezoekersaantal van 565.000. In totaal 52.000 mensen bezochten het in Rotterdam gevestigde museum daadwerkelijk, de rest nam een kijkje op een van de websites van het Nederlands Fotomuseum.

De meeste mensen die naar het museum op de Kop van Zuid in Rotterdam reisden, deden dat voor de tentoonstelling The Brown Sisters van Nicholas Nixon en Poste Restante van Nan Goldin. Deze laatste tentoonstelling is nog te zien tot en met 9 januari 2011. De tentoonstelling Quickscan NL, die tijdens de Wereldtentoonstelling te zien was in Shanghai, trok in korte tijd ruim 4.500 bezoekers.

Virtuele bezoeken

Ruim 510.000 bezoeken werden gebracht aan de verschillende website-initiatieven van het museum. Uiteraard werd de eigen website druk bezocht, maar ook het You Tube-kanaal  van het Nederlands Fotomuseum en de websites fotografen.nl, fotografiebibliotheek.nl, weblessen.nederlandsfotomuseum.nl en daguerreobase.org.


Verwacht in 2011

Na een mooi 2010 heeft het museum weer heel wat op de planning staan voor dit jaar. Zo presenteert het de eerste overzichtstentoonstelling van de Franse fotograaf Eugène Atget en een nieuwe permanente tentoonstelling waarin aan de hand van de eigen fotocollectie de geschiedenis van de fotografie wordt getoond. Online wordt komend jaar bovendien de nieuwe website Fotoleren.nl opgeleverd.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie