Nederlands Fotomuseum lanceert fotografen.nl

Julian 522 0
Het Nederlands Fotomuseum lanceert in samenwerking met het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) een database waarin alle Nederlandse fotografen, van 1839 tot nu, te vinden zijn.

De website is een online fotografenencyclopedie die basisgegevens over Nederlandse fotografen uit heden en verleden bevat. Momenteel zijn dat de gegevens van zo’n 40.000 fotografen afkomstig van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) en het
Nederlands Fotomuseum. Fotografen.nl is een website die constant aangevuld, gecontroleerd en up-to-date wordt gehouden door professionals en door de websitebezoekers zelf.

Iedere fotograaf kan op Fotografen.nl worden opgenomen zolang voldoende informatie online beschikbaar is, er worden geen kwaliteitscriteria gehanteerd. Ook kunnen bezoekers hun steentje bijdragen door het doorgeven aan wijzigingen en aanvullingen. Deskundigen, aangesloten bij het Nederlands Fotogenootschap zoals Nationaal Archief en Spaarnestad Photo zijn actief betrokken bij het controleren en aanvullen van gegevens.

Bezoekers kunnen fotografen verzamelen als favoriet en krijgen bericht als de informatie bij een fotograaf is aangepast. De homepage laat zien welke fotografen momenteel het meest actueel zijn, geraadpleegd worden of favoriet van veel bezoekers.