Nederlands Fotomuseum krijgt 600.000 euro extra steun

Redactie 569 0
Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam met een extra financiële bijdrage van 600.000 euro uit het Wertheimer Fonds. Deze toekenning is gedaan op advies van de Wertheimer-Stichting.

Met de bijdrage krijgt het museum de gelegenheid de positie als hét Nederlands Fotomuseum verder te versterken. Directeur Ruud Visschedijk: 'Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Wertheimer-Stichting durven een ferme stap te ondernemen daar waar velen een stap terug doen. Ze geven hiermee een sterk signaal af aan politiek en andere sponsoren. Dit is precies wat het museum nodig heeft.'

Extra bijdrage

Met de extra bijdrage financiert het Nederlands Fotomuseum de komende jaren innovatieve, experimentele en unieke fotoprojecten. De bijdrage is een aanvulling op de eerdere toezegging om het rendement van het Wertheimer Fonds in de periode 2009-2012 aan het Fotomuseum te verstrekken. Hiermee worden onder andere activiteiten voor fotografen, betere toegang tot de collectie, aankopen van fotoprojecten, wetenschappelijk onderzoek en debatten gefinancierd. 

Dankzij de bijdrage van mecenas prof. Mr. H.W. Wertheimer kan het Cultuurfonds ontwikkelingen op het gebied van fotografie blijven stimuleren, een belangrijke taak nu de overheid fors snijdt in subsidies voor de cultuursector.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie