Nederlands fotomuseum brengt archief de straat op

Redactie 427 0
City Media exposeert foto's uit het archief van het Nederlands Fotomuseum voor het grote publiek. Iedere week zal er een nieuwe foto op grootformaat schermen te zien zijn in de straten en metro's van Rotterdam.

Het fotomuseum beheert in de modernste geklimatiseerde fotodepots ruim 130 archieven van Nederlandse fotografen met grote namen als Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Aart Klein en Frits Rotgans. Bij elkaar drie miljoen negatieven en een groot aantal dia’s en afdrukken. De veelzijdige collectie beslaat alle vormen van fotografie: van albums tot glasnegatieven, van autochromen tot stereofoto’s, van daguerreotypieën tot invloedrijke Nederlandse fotoprojecten.

Foto van de week

Elke week is er een nieuwe foto te zien die aansluit bij de actualiteit: het voorgenomen massaontslag bij TNT, de landelijke Week tegen Eenzaamheid of het verzoek om vrijlating van politiek gevangenen in Chili. Door de foto’s in de straten en metro te publiceren zorgt City Media ervoor dat iedereen een kijkje kan nemen in de rijke collectie van het museum. De fotoserie is bovendien te volgen op You Tube. Wie geïnteresseerd is in de gehele collectie kan de webwinkel van het museum of de museumgalerie bezoeken waar afdrukken (van museale kwaliteit) te koop zijn.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie