Nederlands eerste iPhone-huwelijksreportage

Redactie 1164 0
Fotografen Evert Doorn en Philip Habing van WeLoveWeddings hebben een volledige huwelijksreportage geschoten met een iPhone 4. Dit is waarschijnlijk de eerste iPhone bruiloftsserie in Nederland.

Een hele bruiloft vastleggen met je iPhone en ook nog mooie resultaten krijgen, kan dat? Volgens fotografen Evert Doorn en Philip Habing wel. 'De camera is technisch goed genoeg. Je kunt er beelden – tot zeg A5formaat - mee maken', zo vermeldt Habing op zijn website.

Second shooter

De fotografen hebben gedurende de bruiloft alles met een iPhone vastgelegd. Daarnaast hebben ze echter ook een professionele bruiloftsreportage gemaakt met vakkundige camera's. Zo was Doorn gedurende het huwelijk met drie spiegelreflexen bewapend en stond Habing als 'second shooter' met zijn iPhone 4 in de hand.

Een van de iPhone-foto's uit de huwelijksreportage © Philip Habing

Specifieke kenmerken

'Voor het maken van de reportage heeft Habing gebruik gemaakt van de specifieke kenmerken van een fotomobieltje, zoals de mogelijkheid om van dichtbij spontane foto’s te kunnen maken. Enerzijds is dat vanwege het kleine formaat van de camera en anderzijds valt de mobielende fotograaf niet op tussen de  gasten op de bruiloft', zo vermeldt het WeLoveWeddings-duo in een persbericht.

Het 'niet opvallen' zou de fotografen de ruimte geven om op een vernieuwende manier te werken. Zo vonden ze dat ze met de iPhone dicht op het onderwerp konden fotograferen zonder zelf nadrukkelijk aanwezig te zijn. Het onderwerp kon daardoor 'makkelijker en onverstoord' vastgelegd worden. 'Dichtbij en ook nog onopvallend fotograferen in met een professionele spiegelreflex-camera een stuk lastiger', aldus Doorn en Habing.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie