Nederlander bij finalisten Sony World Photography Awards

Raymond 549 0
De finalisten van de Sony World Photography Awards 2009 zijn bekend. Ook de Nederlandse fotograaf Roderik Henderson behoort tot de kanshebbers voor de titel Sony World Photographer van het jaar.

De 44 genomineerde fotografen uit 22 verschillende landen dingen mee naar L'Iris d'Or en de titel Sony World Photographer van het jaar.

Hederson won in de categorie beeldende kunst / portretten en maakt kans op 25.000 dollar en een complete Sony Alpha camera-uitrusting. De winnaar wordt uiteindelijk gekozen uit acht finalisten en krijgt een geldprijs van 5.000 euro en een Sony camera-uitrusting.

Alle genomineerde foto’s worden tentoongesteld tijdens het Sony World Photography Awards festival in Cannes. Op donderdag 16 april 2009 wordt de uiteindelijke winnaar van L'Iris d'Or bekendgemaakt.

De Sony World Photography Awards is bedoeld als stimulans voor fotografen over de hele wereld. Het werk van de winnaars in de professionele en amateurcategorie wordt tentoongesteld in galeries over de hele wereld.

© Roderik Henderson, courtesy of Sony World Photography Awards 2009


© Roderik Henderson, courtesy of Sony World Photography Awards 2009

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond