Nederland strijdt mee in gigapixelpanorama-wedloop

Redactie 674 0
Nederland doet vanaf nu ook mee in de gigapixelpanorama-wedloop. Nadat de Braziliaanse stad Rio de Janeiro het gigapixelpanoramarecord overnam van de Spaanse stad Sevilla, besloot Martijn Oorthuis ook mee te doen. De eerste plek heeft hij echter niet veroverd.

Helaas is de Rotterdammer Martijn Oorthuis niet zover gekomen als het 150-gigapixelpanorama van Rio de Janeiro, noch de 111-gigapixels van Sevilla. Zijn panoramafoto van Rotterdam zijn blijven steken op 6,2-gigapixels. Alsnog geen slechte score, want daarmee heeft hij – naar eigen zeggen – wel de grootste panoramafoto van Nederland gemaakt. 


Gigapixelpanorama

Voor Martijn is het slechts het begin van een project om op diverse plekken in Nederland en Rotterdam meerdere en zelfs grotere gigapixelpanorama's te maken. Om deze vanaf de Euromast te maken gebruikte hij een Nikon D7000 met Nikon AF-S 80-200mm f/2.8-objectief, uiteraard vanaf een statief. Om de foto's vervolgens aan elkaar te plakken. was zijn computer vervolgens 22 uur bezig. Het eindresultaat is bijna veertig gigabyte groot.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie