NEC lanceert 30-inch lcd-vlaggenschip

Redactie 850 0
Met de SpectraView Reference 301 heeft NEC Display Solutions haar nieuwe vlaggenschip gelanceerd. De 30-inch monitor is uitgerust met een 10-bits p-ips-paneel, kent 1,07 miljard kleuren en geeft daarmee 107 procent van het AdobeRGB-kleurspectrum weer.

De SpectraView Reference 301 heeft een beeldverhouding van 16:10 en telt 2560x1600 pixels. De helderheid is 350 cd/m2. Volgens NEC maakt de kalibratiesoftware volledig gebruik van de programmeerbare 14-bit lut om zo 42-bit kleurcontrole te krijgen. Daarnaast is de monitor uitgerust met 3D lut, Digital Uniformity Control en Backlight Ageing Correction, waarmee de kleurstabiliteit en helderheid belooft wordt.

Functionaliteit

Ook aan de ergonomie heeft de fabrikant gedacht. De 30-inch monitor uit de Reference-serie is tot 150mm in hoogte verstelbaar en kan gebruikt worden in zowel landschap- als portretstand. Ook de manieren waarop de monitor aangesloten kan worden zijn flexibel: twee displaypoorten en twee dvi-d aansluitingen. Daarnaast beschikt de monitor over een Picture-in-Picture functie en programmeerbare usb-poort, waardoor twee verschillende bronnen bestuurd kunnen worden met één muis en toetsenbord.

Prijs

De NEC SpectraView Reference 301 is verkrijgbaar in de kleur zwart, voor een adviesprijs van 3649 euro. Voor dat bedrag krijg je er van de fabrikant wel nog software, een licht-afscherm-kap en een testrapport bij. Daarnaast hebben alle NEC-monitoren standaard drie jaar garantie.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie