NEC lanceert 24-inch S-IPS-monitor

Raymond 928 0
Nec introduceert de 24-inch MultiSync 2490WUXi in Nederland. De monitor met 'kleurecht' S-IPS-paneel en resolutie van 1920x1200 was al twee jaar lang in de VS verkrijgbaar.

De monitor maakt gebruik van de zogenoemde 'X-Light Pro'-techniek. Hierbij meet een interne sensor de kleur en de helderheid om de ingestelde waarden gedurende lange tijd vast te houden. Hierdoor is volgens NEC een verkorte opwarmfase mogelijk en wordt tevens een stabiele performance van de achtergrondverlichting gedurende de gehele levensduur van de monitor gegarandeerd.

ColorComp
Een andere functie is ColorComp. Deze moet zorgen voor gelijkmatige kleur- en helderheidsverdeling over de beeldoppervlakte. Tijdens de productie wordt hiertoe ieder panel individueel gemeten.

De monitor heeft een reactietijd van 8ms, een contrastratio van 800:1 en een verticale en horizontale inkijkhoek van 178 graden. Het beeldscherm is te kantelen in portretmodus en kent een functie die de helderheid automatisch aanpast aan de lichtomstandigheden.

De Nec MultiSync 2490WUXi is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 929 euro. NEC geeft drie jaar garantie op het beeldscherm.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond