NEC komt met lijn instap-monitoren voor beeldbewerking

Raymond 922 0
NEC introduceert een nieuwe lijn instap-monitoren voor beeldbewerking. Het eerste model uit de lijn, de 22-inch NEC MultiSync P221W, beschikt over een 10-bits S-PVA-paneel en kost 459 euro.

De monitor beschikt over eenĀ  helderheid van 300 cd/m2 en een reactiesnelheid van 6ms. Het kleurbereik bedraagt 92 procent van de NTSC-schaal. Volgens de fabrikant is de monitor dankzij de kijkhoek van 178 graden (horizontaal en verticaal) en relatief lage prijs ook een geschikte monitor voor zakelijke doeleinden.

Energiebesparing
Naast kleurechtheid mikt NEC met deze monitor ook op energiebesparing. Functies zoals AmbiBright, waarmee de helderheid van het beeldscherm aan de wisselende lichtomstandigheden van de omgeving wordt aangepast, en de Power-Off Timer, waarmee de monitor automatisch op een door de gebruiker ingesteld tijdstip wordt uitgeschakeld, verlagen volgens de fabrikant de CO2-uitstoot en het energieverbruik.

Prijs en verkrijgbaarheid
De NEC MultiSync P221W is vanaf januari 2009 in de handel verkrijgbaar voor een prijs van euro 459,- (inclusief btw). De monitor is in zwart en wit met zilverkleurig frontkader beschikbaar. Meegeleverd worden een stroomkabel, een VGA- en een DVI-D-kabel, een handboek plus een installatie- en driver-CD. NEC Display Solutions Europe geeft drie jaar garantie op de monitoren, inclusief de achtergrondverlichting.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond