Nauticam introduceert onderwaterhuis voor Olympus OM-D E-M1

Julian 1053 0
De Olympus OM-D E-M1 is goed afgedicht tegen stof en vocht, maar een flinke duik nemen zonder onderwaterhuis is geen goed idee. Nauticam introduceert een behuizing waarmee je tot honderd meter diep kunt duiken.

Nauticam mikt met de NA-EM1 op de high-end-markt. Je kunt maar liefst tot honderd meter diep de zee in met je OM-D E-M1 als je deze in de onderwaterbehuizing stopt.

De vele knoppen op de Olympus OM-D E-M1, die dicht op elkaar geplaatst zijn, vormden een uitdaging voor de ontwerpers van Nauticam. Volgens eigen zeggen is de fabrikant er echter in geslaagd een behuizing te maken die je in staat stelt de camera volledig en comfortabel te bedienen onderwater.

Nauticam NA-EM1

De NA-EM1 is voorzien van diverse technieken die er voor moeten zorgen dat je veilig de diepte in kunt met je camera. Zo is er een 'Integrated Electronic Vacuum Check' en een detectiesysteem dat alarm slaat bij een lek door middel van een led-code.

Nauticam vraagt 1850 dollar voor het basisysteem, de NA-EM1 is daarnaast uit te breiden met diverse accessoires.

Overigens heeft Olympus ook zelf een onderwaterhuis voor de E-M1 in het assortiment. Met deze PT-EP11 kun je tot 45 meter diep duiken met de camera.