Natuurfotografie.nl komt met Nederlands kampioenschap

Natuurfotografie.nl komt met Nederlands kampioenschap

Jasper van Bladel 1291 0
Het natuurfotografieplatform Natuurfotografie.nl organiseert dit jaar voor het eerst het Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie. Dit evenement wordt gehouden van 1 tot en met 17 juni en zal plaatshebben in de Amsterdamse Waterleidingsduinen.

Tijdens het kampioenschap zullen de fotografen op een gelijk speelveld strijden voor de titel. De omstandigheden zijn voor iedereen gelijk en zorgen voor een eerlijke uitslag.

De wedstrijd kent drie categorieen: amateurs, jongeren (12 jaar tot en met 18 jaar) en professionals. Voor elke categorie staat een uitgebreid reglement ter beschikking op de website van de organisatie. Elke deelnemer dient vier foto’s in die samen het portfolio vormen. Dit portfolio bestaat uit één landschapsfoto, één macrofoto, één wildlifefoto en één abstracte foto. In de reglementen staat omschreven wat hieronder wordt verstaan.

Jury

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De prijswinnaars worden op 17 juni bekend gemaakt. De jury bestaat o.a. uit Jan Vermeer, gelouwerd natuurfotograaf en hoofdredacteur van Natuurfoto magazine, Tres Melis, art director van Roots en Seasons en Daan Schoonhoven, founder van PiXFACTORY en hoofdredacteur van Natuurfotografie.nl.

Blauwe flits

De winnaars mogen de titel Nederlands Kampioen Natuurfotografie dragen tot de eerstvolgende editie van het NK en ontvangen de wisseltrofee “de blauwe flits”. Naast de titel en de trofee zijn er prijzen die variëren in waarde tussen € 1.000 en € 100.

Inschrijven kan op Natuurfotografie.nl.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper