Natuurfotografen bereiden zich voor op 2011

Redactie 620 0
Er weer is veel te doen voor natuurfotografen komend jaar. De Environmental Photographer of the Year 2011 is nu open voor inzendingen, op 12 januari volgt de Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2011. Beide wedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen.

The Environmental Photographer of the Year wordt georganiseerd door het Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM). Voor de prijs van 2010 zonden fotografen uit 97 landen werk in. De organisatie stelt de wedstrijd open voor fotografen van alle leeftijden en moedigt inzendingen aan die eigentijds, creatief, origineel en mooi zijn. Ook The Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2011 is toegankelijk voor alle fotografen. Vorig jaar ontving de jury 31.000 inzendingen waarvan er 118 werden geselecteerd. De jury van de wedstrijd van dit jaar is op zoek naar beelden die de natuurlijke wereld openbaren zoals nog nooit eerder gebeurd.

Categorieën

De categorieën van EPOTY zijn dit jaar Mott MacDonalds ‘klimaatveranderingen’, ‘de natuurlijke wereld’, ‘de onderwaterwereld’, ‘kwaliteit van leven’ en ‘een blik vanuit de westerse wereld’. ‘Bouwen aan de toekomst’ is nieuw dit jaar, als ook de categorie ‘video’ waarmee de titel ‘Environmental Videographer of the Year’ kan worden verdiend. Tot slot wordt er ook een extra prijs uitgereikt aan de beste jonge milieufotograaf. VEWPOTY heeft in totaal elf categorieën waarvoor je kunt inzenden en ook hier is er een speciale award voor jonge fotografen.

Foto © Rowan Bestmann - winnaar EPOTY 2010 in de categorie 'Innovation in the Environment' 

Jury en prijzen

De jury van EPOTY bestaat zoals elk jaar uit enkele gerenommeerde fotografen zoals Anthony Epes en uit milieuactivisten zoals Lord Smith, voorzitter van het Environment Agency. De winnaars ontvangen geldprijzen en hun werk wordt tentoongesteld in de expositie die speciaal voor deze wedstrijd in Londen wordt georganiseerd.

De juryvoorzitter van VEWPOTY is Mark Carwardine. De prijzen van deze competitie liegen er niet om: als deelnemer maak je kans op een deel van het in het totaal 24.500 pond tellende prijzengeld. De hoofdprijs bedraagt 10.000 pond, daarna variëren de prijzen tussen de 250 en 1000 pond. De winnende beelden worden bovendien opgenomen in een fotoboek dat in verschillende talen zal worden vertaald. Ook de winnaars van deze wedstrijd kunnen rekenen op een plekje in een expositie in Londen.

Foto © Bence Máté - The Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2010

Meedoen

Voor EPOTY kun je je werk insturen tot 31 juli 2011, de maanden augustus en september zal de jury gebruiken om een selectie te maken uit het ingezonden werk. Voor VEWOTY kun je minder lang insturen, de uiterlijke inzenddatum is 18 maart 2011. Beelden voor deze wedstrijd kun je online inzenden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie