National Geographic reisfotowedstrijd 2016 gesloten

National Geographic reisfotowedstrijd 2016 gesloten

Redactie DIGIFO... 1613 2
De inschrijvingen voor de 28ste editie van de National Geographic Travel Photo Contest is gesloten. Deze internationale wedstrijd trekt elk jaar de beste reisfotografen ter wereld en staat garant voor indrukwekkende foto's. De resultaten zijn nog niet bekend, maar wij hebben alvast een selectie bijzondere foto's gemaakt.

Dit jaar had de wedstrijd drie categorieën; natuur, steden en mensen. Er zijn dit jaar duizenden foto's ingezonden, van amateurs tot professionele fotografen die allemaal kans willen maken op de hoofdprijs: een geheel verzorgde ijsbeersafari in het noorden van Canada. Maar nog belangrijker dan de prijs is natuurlijk de eer dat National Geographic jouw foto uitkiest als mooiste van allemaal.National Geographic Travel Photo ContestNational Geographic Travel Photo ContestNational Geographic Travel Photo ContestNational Geographic Travel Photo ContestNational Geographic Travel Photo ContestNational Geographic Travel Photo ContestNational Geographic Travel Photo ContestNational Geographic Travel Photo ContestNational Geographic Travel Photo ContestNational Geographic Travel Photo ContestLees ook: Top 10 beste National Geographic foto's van 2015 (Fotowedstrijd)

Weinig nabewerking bij National Geographic

Voor National Geographic is het erg belangrijk om de wereld te laten zien zoals deze is. Daarom is nabewerking maar beperkt toegestaan. Als er aan de foto's meer is gedaan dan kleine kleurcorrectie of bijsnijden is de kans al groot dat deze niet wordt goedgekeurd. Panoramafoto's en –sinds kort- HDR foto's zijn ook toegestaan.

Om alle foto's van de National Geographic Travel Photo Contest te bekijken kan je op deze link klikken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Maurice Weststrate

Als hollander zijnde werdt mijn foto niet geaccepteerd, blijkbaar was het voor bepaalde landen niet mogelijk om mee te doen. Waren jullie hiervan op de hoogte? Overigens kreeg ik wel netjes mijn deelname kosten terug gestort.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

We hoorden inderdaad dat Nederlanders niet mee mochten doen. Jammer. 

Desondanks zitten er weer prachtige foto's bij dit jaar.