Nationaal archief doneert foto's aan Wikimedia

Redactie 561 0
Op 13 september doneren het Nationaal Archief en Spaarnestad Photo een selectie foto's aan Wikimedia Nederland, bekend van Wikipedia. De online-encyclopedie heeft grote behoefte aan beeldmateriaal om pagina's te illustreren.

Met de schenking van ruim duizend naoorlogse foto's zullen pagina's over onder andere de Nederlande politiek er een stuk gevulder uitzien. Deel van de donatie bestaat namelijk uit beelden uit de ANEFO-perscollectie, welke portretfoto's van de meeste Nederlandse politici en foto's van historische politieke gebeurtenissen bevat. Het archief van Spaarnestad Photo bevat veel beelden van de aankomst van vluchtelingen uit voormalig Nederlands-Indië. 

Donaties

Omdat de foto's deel uit gaan maken van de beeldbank Wikimedia Commons kunnen zij niet alleen voor Wikipedia, maar ook voor andere sites en publicaties gebruikt worden. Eerder doneerde andere erfgoedinstellingen al foto's aan Wikimedia. Zo deed het Duitse Bundesarchiv dat in 2008 met honderdduizend foto's en het Tropenmuseum in Amsterdam vorig jaar met 35.000 stuks.

Foto © Nationaal Archief

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie