Nasa stelt beeldarchief beschikbaar

Redactie 606 0
Ruimtevaartorganisatie Nasa gaat haar complete archief aan foto- en videomateriaal beschikbaar stellen aan het publiek. In samenwerking met de non-profit organisatie Internet Archive zijn al 21 beeldcollecties online gezet en ge

De Nasa heeft een vijfjarige overeenkomst gesloten met Het Internetarchief, samen zullen ze miljoenen beelden en duizenden uren aan video- en audiomateriaal beschikbaar stellen op de website www.nasaimages.org.

Het nieuwe beeldarchief vormt een complete en eenvoudig doorzoekbare bron van informatie voor onderzoekers, studenten en enthousiastelingen, aldus de Nasa. Het archief stelt de organisatie ook in staat om historisch materiaal te digitaliseren en beschikbaar te stellen voor toekomstige generaties.

In de loop van de jaren zal de website beter geïntegreerd worden met de huidige Nasa website. Momenteel is het mogelijk om een groot deel van het Nasa beeldarchief te doorzoeken. Je vind er beeldmateriaal van alle activiteiten van de ruimtevaartorganisatie de afgelopen decennia. Waaronder foto's van de Apollo missies, de Hubble telescoop en experimentele ruimtevaartuigen uit het heden en verleden.

Zoals te lezen is in de gebruiksvoorwaarden van het archief, berusten er geen copyrights op het merendeel van het beeldmateriaal. De foto's zijn vrij te gebruiken voor educatieve, informatieve, persoonlijke of andere doeleinden.

Spaceshuttle Endeavour op weg naar het internationale ruimstation I.S.S.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie