Narrative Clip 2 legt automatisch je hele leven vast

hermanboots 1428 0
Het zweedse Narrative heeft de tweede generatie van zijn draagbare camera aangekondigd. De Narrative Clip 2 legt je leven vast door automatisch elke dertig seconden een foto te maken. De nieuwe versie beschikt over bluetooth, wifi en een 8-megapixelsensor met betere ruisprestaties dan zijn voorganger.

De gadget stond eerst bekend als de Memoto Lifelogging Camera. Onder deze naam heeft het bedrijf in 2012 een succesvol Kickstarter-project gelanceerd, waarbij ruim een half miljoen dollar werd binnengehaald. Tien keer meer dan het beoogde doelbedrag. Omdat de naam te sterk overeenkwam met de Moto-serie van Motorola, waren de makers genoodzaakt deze te veranderen naar Narrative Clip. Nu heeft de Zweedse startup de tweede generatie aangekondigd: de Narrative Clip 2.

De Narrative Clip 2, die je bijvoorbeeld aan je kleding kunt bevestigen, maakt elke dertig seconden automatisch een foto. Als je zelf een opname wilt maken, tik je twee keer op de Clip. Via wifi kunnen de foto's direct naar je smartphone worden verzonden. Ook is er 8GB opslaggeheugen aanwezig.

Verbeteringen

Ten opzichte van de eerste versie biedt de Narrative Clip 2 meer groothoek, een hogere resolutie en verbeterde connectiviteit. Het brandpunt gaat van 30mm naar 20mm (fullframe-equivalent) en de resolutie stijgt van 5 naar 8 megapixels. Ook zijn gps, wifi, bluetooth en een accelerometer toegevoegd. Het eerste model beschikte alleen over usb.

Gemaakte foto's worden automatisch geordend in Narrative Service, de cloud-oplossing van Narrative. Via de iOS-, Android- of desktop-apps kun je je fotocollectie beheren. De Narrative Clip 2 is binnenkort verkrijgbaar voor 199 dollar. Later dit jaar volgen meerdere bevestigingsaccessoires.

Narrative Clip 2