Lars Schneider op bezoek bij de Sami

Naar de poolcirkel met de Hasselblad X1D

Redactie DIGIFO... 1050 0
Sinds de komst van de eerste mirrorless middenformaatcamera, de Hasselblad X1D, is het voor fotografen een stuk eenvoudiger om een middenformaat mee te nemen op locatie. Lars Schneider kreeg als een van de eersten een X1D in handen en ging er mee op zoek naar de inheemse Sami, ver in het noorden van Zweden.

De Sami zijn een inheems en trotste volksstam die boven de poolcirkel leven. Sami vinden het heel belangrijk om hun cultuur in stand te houden en zijn dan ook nog regelmatig te zien in hun authentieke kledingstijl. Door de tradities in ere te houden zorgen de Sami voor een hechte gemeenschap waar iedere Sami, bekend of onbekend, welkom is. Lars Schneider ging op bezoek bij Sami in Zweden en nam zijn nieuwe Hasselblad X1D mee om deze bijzondere mensen vast te leggen.

Lees ook: Jarle Hagen met de Leica Summilux-SL50 naar Scandinavië

 

Hasselblad X1D

Toen Hasselblad vorig jaar de X1D introduceerde maakte ze indruk op vriend en vijand. Opeens werd het mogelijk om met een middenformaatcamera op pad te gaan en deze te gebruiken om rapportagefoto's te maken. Veel fotografen kijken dan ook reikhalzend uit tot het moment dat ze met de X1D op pad kunnen.

Kijk voor meer informatie op de website van Hasselblad en importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie