Naaktfotograaf Rene de Haan presenteert 'MOOI'

sanne 17822 1
Na vijfentwintig jaar is het zover: fotograaf Rene de Haan komt met zijn allereerste fotoboek. Als fotograaf voor onder meer Playboy koos hij ervoor om alleen eigen werk op te nemen. Het resultaat is een van glamour ontdaan werk van veel vrouwelijk schoon.

Misschien herinner je nog onze masterclasseditie uit 2011 waarin we uitgebreid inzoomden op het genre naaktfotografie. Een van de fotografen die in die editie aan het woord kwam was Rene de Haan. Hij viel op vanwege de persoonlijke toon in zijn naaktfotografie, die dikwijls in internationale bladen zoals Playboy te bewonderen is. En dat is knap, want als je voor zo'n blad fotografeert ontkom je niet aan de nodige portie glamour en beeldbewerking.

Naturel 

In zijn vrije werk pakt Rene het een stuk eenvoudiger aan. Hoewel ook hier vrouwelijke naakten de boventoon voeren, krijgt glamour geen plaats en doet Rene maar zelden een beroep op Photoshop. Het resultaat zijn pure, natuurlijke beelden van onopgesmukte vrouwen die plaatsnemen op een verlaten strand, een hotelkamer of eiland.

mooi

Soms lief

Voor zijn eerste fotoboek 'MOOI' heeft Rene de sterkste beelden uit zijn vrije werk geselecteerd en samengebracht. Het betreft geen commercieel werk, benadrukt hij: 'maar werk dat mij persoonlijk na aan het hart ligt.' Zijn modellen die hij het liefst in natuurlijk licht fotografeert zijn veelal naakt, maar erotisch wil de fotograaf het niet noemen. 'Erotiek is bijna bijzaak', vertelt hij. 'Het zijn eerder portretten. Soms lief, soms ingetogen, soms uitbundig, soms vrolijk, maar ontwapenend. En boven alles: ontzettend…. mooi.'

mooi

mooi

Foto´s © Rene de Haan 

[block] [bold]MOOI - Rene de Haan[/bold] [par] [bold] Prijs: [/bold] €38,95 inclusief verzendkosten [/par] [par] Vanaf 26 november verkrijgbaar via [url link=" http://www.renedehaan.com/mooi"] www.renedehaan.com/mooi[/url] [/par] [/block]
Boektip
mooi
afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Coen Heveling Fotografie

Leuk man! De foto van Lisanne komt mij wel heel bekend voor :)) http://media.fotoapparatuur.nl/IG/78665.jpg