Naaktfoto in natuur wint Renaissance-fotoprijs

steven 1856 0
Karin Rosenthal heeft met haar naaktfoto 'Funny Feet' de Renaissance Fotografieprijs gewonnen. Met de prijs wordt geld ingezameld voor de strijd tegen borstkanker. Er deden 3700 fotografen mee.

Rosenthal is een kunstfotograaf uit Boston. Ze fotografeert al sinds 1975 naakten in natuur. Bij het indienen van een foto voor de wedstrijd had ze daarom ook geen tekort aan beelden om uit zoeken. In haar fotografie gebruikt ze reflecties om het lichaam abstract te maken.

Ze zegt zeer vereerd te zijn de award te ontvangen en een bijdrage te leveren aan de strijd tegen borstkanker. Met de foto strijkt Rosenthal 3000 Briste pond op.

De Renaissance-wedstrijd is ontstaan op initiatief van amateurfotograaf Fiona Gifford, nadat ze wist te herstellen van borstkanker. Zij laat weten dat met de wedstrijd inmiddels 100.000 pond is opgehaald.

Tachtig foto's die geselecteerd zijn door de juryleden Michael Hoppen, Eamonn McCabe, Charlie Waite en Brigitte Lardinois worden tentoongesteld in de Hospital Private Members Club in London.

Foto © Karin Rosenthal

afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven