Mysterieuze dood fotojournalist Richard Mills in Zimbabwe

Redactie 534 0
De Britse fotojournalist Richard Mills is afgelopen 14 juli dood aangetroffen in zijn hotelkamer in Zimbabwe. Mills is door ophanging om het leven gekomen, maar het is niet zeker of het om zelfdoding gaat.

Mills zou bezig zijn geweest met een undercover reportage in Zimbabwe, waar mediaorganisaties op het moment niet erg welkom zijn. Op de dag van zijn dood zou de fotograaf een boer gesproken hebben, die bijna was doodgeslagen door aanhangers van president Mugabe.

De Zimbabwaanse regering stelt dat Richard Mills om het leven is gekomen door zelfophanging. De vader van Richard heeft tegenover de Belfast Telegraph laten weten dat hij deze doodsoorzaak in twijfel trekt. "De overlijdensakte zegt dat hij is overleden aan verstikking door zelfophanging. Wij vinden dat onbegrijpelijk. Het is totaal niet in lijn met zijn karakter."

Tegenover Amateur Photographer (AP) Magazine verklaarde een woordvoerder van Buitenlandse Zaken dat het niet waarschijnlijk is dat de Engelse regering zich in de zaak zal moeien, vanwege de 'algemene gevoeligheid van kwesties' tussen de twee landen.

De werkgever van Mills, de Briste krant The Times weidt niet uit over de doodsoorzaak van de fotograaf. In een uitgebreid artikel waarin de krant de ‘angstloze fotograaf’ prijst voor zijn gewezen diensten, wordt enkel geschreven dat Mills op 14 juli dood aangetroffen werd in zijn hotelkamer.

Richard Mills is 41 jaar geworden. 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie