Mysterieuze 35mm f/0.925 voor MFT, NEX en Fujifilm X-Pro1

jesse kraal 2802 0
Op een Chinees fotoforum zijn foto's opgedoken die gemaakt zijn met een nieuw 35mm f/0.925-objectief. Het gaat waarschijnlijk om een objectief dat zowel voor MFT als voor een aantal csc's met aps-c-sensor beschikbaar komt.

Gebruiker liuwzen van het Xitek-forum heeft een aantal foto's getoond die volgens eigen zeggen gemaakt zijn met een nieuw 35mm f/0.925-objectief. Het objectief bevindt zich nog in de ontwikkelfase, alle voorbeeldfoto's zijn gemaakt met een exemplaar zonder diafragmaregeling. Hoewel het lastig oordelen is vanaf foto's op webformaat, zien de eerste beelden er veelbelovend uit. Zeker omdat ze waarschijnlijk allemaal geschoten zijn met de maximale diafragmaopening van f/0.925.

Mitakon
Hoewel de voorbeeldfoto's op het Xitek-forum erg klein zijn, lijkt de beeldkwaliteit veelbelovend. De onscherpte die sommige objectieven op f/0.95 geven lijkt niet aanwezig.

Zilver- en goudkleurig

Beeld van het objectief zelf is er ook. Zo zien we een foto waarbij de mysterieuze 35mm naast een 35mm f/1.2 van Voigtländer ligt. Daarop is duidelijk te zien dat de lensopening van het nieuwe objectief groter is. Verder is er een computertekening die iets meer vrijgeeft over het uiterlijk van het objectief. Waarschijnlijk komt er een zilver- en/of goudkleurige uitvoering en is het objectief volledig opgetrokken uit metaal. Autofocus zal ontbreken, net als een elektronisch gestuurd diafragma.

Mitakon
De lensopening van het mysterieze objectief links is duidelijk groter dan die van de Voigtländer.

Shenyan Zhongyi

We noemen het objectief 'mysterieus' omdat het niet precies duidelijk lijkt wie het objectief ontwikkelt en welke naam er uiteindelijk op zal prijken. 43Rumors heeft het over de Chinese fabrikant Shenyan Zhongyi. Via Google komen wij uit bij Mitakon Optics, een kleine en onbekende fabrikant uit China die onder deze naam enkele lichtsterke objectieven met vast brandpunt verkoopt. Wellicht dat ook de nieuwe 35mm onder deze naam zal worden verkocht.

Mitakon
Het gouden exemplaar voldoet waarschijnlijk meer aan de Chinese dan aan de Westerse smaak.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse