Mysterieus werk Sofia Borges in Foam

Mysterieus werk Sofia Borges in Foam

Jasper van Bladel 1213 0
Foam toont in Black Chalk and White Charcoal or the Myth of the Absent Matter het mysterieuze werk van de Braziliaanse Sofia Borges (Ribeirão Preto, 1984). De tentoonstelling is van 2 december 2016 t/m 22 januari 2017 te zien in Foam

Vanuit haar interesse in het vangen van tijd in fotografie, dubbelzinnigheid in beeld en tekst en de waarheidsclaim die aan fotografie wordt toegeschreven, onderzoekt Borges in haar werk op intuïtieve wijze wat een beeld is en wat een foto kan zijn.

Borges fotografeert objecten en hun spiegelbeeld, grottekeningen van de eerste mens en details van diorama’s en olieverfschilderijen in musea. Ook verdubbelt ze bestaande foto’s door ze nogmaals te fotograferen.

Verbinding

Mythes en fabelachtige wezens spelen een grote rol in haar werk. Afgelopen voorjaar verscheen haar eerste publicatie The Swamp(MACK). Hierin vergelijkt ze het lezen van beelden met dwalen door een drassig moeras. Borges probeert tijd en de verbinding tussen het verleden en het heden door middel van fotografie te vangen en stelt daarmee de vraag wat tijd eigenlijk is. Black Chalk and White Charcoal or the Myth of the Absent Matter stemt tot nadenken over hoe dichtbij je tot de geschiedenis in een foto kan komen en daarmee tot de realiteit die aan de foto voorafging.

Sofia

Sofia Borges studeerde Visual Arts aan de Universidade de São Paulo. Met haar publicatie The Swamp won ze de MACK First Book Award. Ze heeft solo-tentoonstellingen gehad in Frankrijk, Brazilië, Mexico, Spanje en Portugal.

Opening

De feestelijke opening van Black Chalk and White Charcoal or the Myth of the Absent Matter, van Sofia Borges vindt plaats op donderdag 15 december vanaf 17.30 uur in aanwezigheid van de kunstenaar. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper