MustSee: Zo maakt Leica de M9-P Edition Hermès

Jasper van Bladel 3219 1
De Leica M9-P Edition Hermès is niet zomaar een M9-P met een ander uiterlijk. Er komt flink wat handwerk aan te pas bij het maken van deze speciale editie. Alles komt in een met zorg gemaakte luxueuze doos. In dit filmpje zien we de fabricage van de luxe Leica.

De fabricage van een Leica is bewerkelijk, want de camera's en objectieven van het legendarische Duitse merk worden voor het grootste deel met de hand gemaakt. Met de Edition Hermès, gebaseerd op de M9-P, wordt het allemaal nog een stuk bewerkelijker.

Veau Swift

De Edition Hermès onderscheidt zich van de normale M9-P door het speciale leer in de kleur 'Veau Swift', de draagriem in diezelfde leerkleur en de door Hermès met de hand gemaakte fototas. Ook zijn de boven- en onderkant en verschillende instelknoppen van de camera anders. Voor dat ontwerp heeft auto-ontwerper Walter de'Silva getekend.

Twee sets

De gelimiteerde Edition Hermès komt in twee verschillende sets op de markt. Je kunt kiezen uit de set met camera en één objectief, maar ook uit een set met camera en drie objectieven. Die laatste set, waar ook nog een aantal boekwerken bijhoort, is een eerbetoon aan wijlen Jean-Louis Dumas, oud-president van Hermès.

Prijzen lopen van 20.000 euro voor de set met één objectief tot 40.000 euro voor de uitgebreide set. In onderstaand filmpje zien we het grotendeels handmatige fabricageproces van de Edition Hermès.Het uit de doos halen van de speciale Leica is een heel werk, zoals je in dit filmpje kunt zien:

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Anonymous

"Je kunt kiezen uit de set met camera en één objectief, maar ook uit een set met camera en vier objectieven."

Drie objectieven. Valt niet mee, persberichtje overtikken. Of plaatjes kijken.