MustSee: Wall Street Stop

Julian 1923 1
Reinier Gerritsen legde in 2009 het hoogtepunt van de wereldwijde economische crisis vast door metroreizigers in New York geïsoleerd en in zichzelf gekeerd te fotograferen. Marcel Molle maakte een video over de werkwijze van de fotograaf.

De foto's van Reinier Gerritsen zijn gecombineerd uit meerdere opnamen. De fotograaf maakte vlak voor het sluiten van de deuren van de metro snel achter elkaar een aantal foto's, met steeds een ander gezicht in focus. In het eindresultaat, waarin de beelden gecombineerd worden, zijn alle gezichten scherp. Marcel Molle filmde de werkwijze van Reinier Gerritsen en laat hem aan het woord.

Expositie

De serie Wall Street Stop was vorig jaar te zien in het Nederlands fotomuseum. Inmiddels is er een vervolg; Op uitnodiging van het Chinese magazine The Bund maakte Gerritsen de serie Shanghai Flowers in de subway van Shanghai. Deze serie is van 3 september t/m 15 oktober te zien in Galerie Eduard Planting. Eind september keert GErritsen terug naar Shanghai om een tweede serie te maken.

afbeelding van MDR

Fijne aanpak.
Maar hij is niet bepaald onbescheiden over zijn werk.