MustSee: Videoclip gemaakt in vijf seconden

MustSee: Videoclip van drie minuten, geschoten in vijf seconden

Julian 2140 0
Hoe maak je een videoclip van ruim drie minuten in een shot van vijf seconden? Met de Phantom Flex4K! Guillaume Panariello maakte een indrukwekkende muziekvideo met deze camera, die 4K-video's schiet met duizend beelden per seconde.

Het schieten van een videoclip kan behoorlijk wat tijd kosten. Meestal wordt een veelvoud van de uiteindelijke lengte aan materiaal geschoten om tot het eindresultaat te komen. Dat was niet het geval bij de muziekvideo 'Unconditional Rebel - Siska', die Guillaume Panariello schreef en regisseerde.

De clip duurt drieëneenhalve minuut, maar de opname was in vijf seconden gepiept. Het is dan ook een video die extreem vertraagd wordt afgespeeld. Panariello werkte met de Phantom Flex4K, een videocamera die duizend beelden per seconde schiet in 4K-resolutie.

Een shot van vijf seconden levert dus vijfduizend frames op. Door die vervolgens af te spelen met 24 beelden per seconde krijg je een spectaculaire slowmotion-video van 3,5 minuten:

Achter de schermen

De indrukwekkende slowmotion-beelden zijn gemaakt op een verlaten industrieterrein. Tachtig acteurs staan verspreid over een afstand van tachtig meter, langs een weg. De opname is gemaakt door de camera in een auto met vijftig kilometer per uur langs het tafereel te laten rijden. Op Facebook is een filmpje te zien hoe dat er 'real time' aan toe ging.

Wie de reacties leest op Vimeo zal opmerken dat het eindresultaat niet uit één shot bestaat. Het volledige schouwspel is zo'n vier keer herhaald en er heeft dus enig knip- en plakwerk plaatsgevonden. Ook zijn er achteraf effecten toegevoegd en vermoeden we dat de zangers met behulp van 'green screen' zijn toegevoegd. Het zou een onmogelijke opgave zijn om zo snel te zingen dat de lipsynchronisatie in het vertraagde eindresultaat weer klopt.

Desondanks is het resultaat indrukwekkend en een goed voorbeeld van wat er mogelijk is met geavanceerde slowmotion-camera's.