MustSee: Urbex in vervallen Detroit

MustSee: Urbex in vervallen Detroit

Jasper van Bladel 3346 0
Detroit was in het verleden een bloeiende stad met twee miljoen inwoners. De stad is echter in verval. Duizenden huizen en gebouwen staan leeg en de helft van de inwoners is vertrokken. Dat maakt de stad een ideale locatie voor urbexfotografie.

Je kunt in de Noord-Amerikaanse stad Detroit geen straat inslaan of je wordt geconfronteerd met leegstaande en vervallen huizen, winkels of wolkenkrabbers. In de eerste helft van de twintigste eeuw was het een enorm levendige stad. De stad stond bekend om de vele autofabrieken van fabrikanten als Ford, Chrysler en General Motors. Detroit was 'Motor City'.

Meer dan 30.000 lege huizen

In de jaren tachtig raakte de stad echter behoorlijk in verval. Tegenwoordig wonen er nog maar rond de 700.000 mensen. Rond 1950 waren dat er bijna twee miljoen. Meer dan 30.000 huizen staan leeg.

Mee met urbexfotografen

Die lege huizen en gebouwen vormen natuurlijk een prachtig decor voor urbexfotografen. Detroit heeft een van Amerika's grootste verzamelingen architectuur uit de jaren tien en twintig van de vorige eeuw. Schrijver Dan Austin en fotograaf Sean Doerr van de website Buildingsofdetroit trekken er vaak op uit om deze plekken te ontdekken. Ook zien we fotograaf Kristine Diven. In dit filmpje, gemaakt voor Newsweek, gaan we met ze mee.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper