MustSee: Urban Skiing in Rusland

jesse kraal 1679 0
Wat krijg je als een paar gekke Finnen op skies in een vervallen Russische stad zet en dat door een paar mensen met camera laat vastleggen? Precies, een toffe video! Met betrekkelijk eenvoudige apparatuur worden de maffe stunts van de Finse waaghalzen sfeervol vastgelegd.

Nipwitz, zo hebben de vier skiƫnde Finnen zichzelf genoemd, reisde af naar de regio Moermansk Oblast in Rusland. Hoewel het vanuit Finland slechts enkele uren rijden is, zijn de verschillen enorm. Veel gebouwen zijn vervallen en niet meer in gebruik. Dat wil niet zeggen dat deze betonnen karkassen geen functie meer hebben, de Finnen weten er wel raad mee.

De statische shots werden vooral met een Panasonic AF-101 geschoten, voor de dynamischer shots gebruikte producer Flatlight Films een Canon EOS 7D, al dan niet met steadyshot of een slider.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse